Blogosfera

Prezent na Nowy Rok!

Data dodania: 2015-01-02 11:57

Prezent na Nowy Rok dla wszystkich mieszkańców Miasta Opola - prywatyzacja Energetyki Cieplnej Opolszczyzny S.A. została zatrzymana !!! Kilkuletnia walka Lewicy w Opolu opłacała się i w końcu przyniosła oczekiwany skutek. Było to możliwe tylko dzięki temu, że obecny Prezydent Opola, radni i przedstawiciele innych partii w ciągu 2014 roku i w trakcie trwającej kampanii wyborczej zmienili zdanie i z osób popierających prywatyzację stali się jej całkowitymi przeciwnikami To bardzo dobrze, można powiedzieć: lepiej późno niż wcale.

Moim zdaniem potrzebne są zasadnicze zmiany w podejściu do sposobu funkcjonowania ECO, w którym pakiet większościowy akcji posiada Miasto Opole. W większym stopniu niż miało to miejsce do tej pory, ECO powinno włączyć się we wspieranie przedsięwzięć realizowanych na terenie Opola: sport, kultura, promocja, sprawy społeczne i wiele innych.

Teraz ważnym jest tylko, aby koalicja rządząca Opolem nie uczyniła sobie z ECO przechowalni i agencji pracy dla rodziny, znajomych i kolegów partyjnych. Będziemy bacznie obserwować dalszy rozwój sytuacji!

Zobacz profil polityka: Piotr Mielec